اعلام ساعت کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها جیش‌الظلم مسئولیت حمله تروریستی امروز محور خاش-زاهدان را پذیرفت نظام پرداخت دستمزد کارکنان دولت تغییر می‌کند + جزئیات واکنش لاریجانی به اظهارات امروز نتانیاهو: آمریکایی‌ها حق دارند از این حرف او خودشان را بکشند فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز در استان تهران اجرایی می‌شود شبکه اینترنشنال هک شد کشف بیش از ۷۰۰ دستگاه ریزپرنده قاچاق در پارسیان/ توقیف یک لنج و دستگیری متهم اصلی کواکبیان در خصوص ادعا‌های «ارتباط با کاترین شکدم» مجرم شناخته شد پزشکیان در دیدار السودانی: وحدت کشور‌های اسلامی موثرترین راه مقابله با جنایات اسراییل است پزشکیان: سیاست قطعی و جدی دولت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌ها است پزشکیان در آیین آغاز ساخت ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری: بنگاه‌های تولیدی برای کارگران مسکن بسازند/دولت هم پای کار است محسن رضایی: باید با تشکیل ائتلاف نظامی در برابر اسرائیل ایستاد نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد تصویب «خرید خدمت سربازی» تکذیب شد در نشست غیرعلنی مجلس با پزشکیان چه گذشت؟

پزشکیان: چاره‌ای جز گفت‌و‌گو نیست | باید این فضا را فراهم کنیم که اصلاحات تدریجی در کشور شکل بگیرد

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اصلاح و تغییر رفتار در جامعه، نیاز به زمان و تلاش مداوم و کار فرهنگی دارد، تصریح کرد: باید این فضا را فراهم کنیم که اصلاحات تدریجی در کشور شکل بگیرد و این با تحمل یکدیگر و کار فرهنگی امکان‌پذیر است و باید بدانیم که چاره‌ای هم جز این نداریم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۳ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 30
کد خبر: ۲۶۹۷۹۳

 به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان روز پنجشنبه در دیدار با اعضای شورا‌های سیاست‌گذاری جشنواره‌های فجر، با بیان اینکه این سرزمین متعلق به همه ماست و باید آن را بسازیم، اظهار داشت: با وفاق و همدلی می‌توان مشکلات را حل کرد، اما اگر به دنبال ایجاد دعوا باشیم، همه چیز بهم خواهد خورد. بسیاری از افراد ادعا دارند که می‌توانند مشکلات را حل کنند، اما هر کسی تنها از دریچه نگاه خود به دنبال مشکل است و ظلمی بالاتر از این نیست که یک انسان براساس جهل خود یک مسیر را انتخاب و بر آن پافشاری کند.

رئیس جمهور بر بهره‌گیری از تجربه‌های دیگران در حل مشکلات تأکید کرد و گفت: راه درست در دنیای امروز مشخص است و ما هم باید بپذیریم که راه درست را برویم. راه درست ابزار و شاخص دارد و فقط کافی است که ما بپذیریم که باید راه درست را برویم.

پزشکیان خطاب به هنرمندان، اظهار داشت: با کمک شما می‌توان راه‌حل مشکلات را پیدا کرد، تنها باید اراده داشته باشیم. مشکل آنجاست که یکدیگر را تحمل نمی‌کنیم و دعوا راه می‌اندازیم، همه هم دلمان می‌خواهد که مشکلات را حل کنیم، اما در جا‌هایی اختلاف داریم.

رئیس جمهور تأکید کرد: بالاخره باید با همدیگر گفت‌و‌گو کنیم، چون چاره‌ای جز گفت‌و‌گو نیست، با دعوا که نمی‌شود مشکلی را حل کرد. ممکن است امروز عده‌ای در خیابان ناسزا بگویند، اما با آنها هم باید گفت‌و‌گو کنیم. باور کنید من هم دلم می‌خواهد کشورمان در منطقه اول باشد، چرا باید شرایط اقتصادی و معیشتی مردم برخی از کشور‌های همسایه از ما بهتر باشد؟ سر چه چیزی با هم دعوا می‌کنیم؟ من قبلاً هم اعلام کرده‌ام هر کس ادعا می‌کند که برای حل مشکلات اقتصادی کشور راه‌حل دارد، من به او اختیارات می‌دهم که مشکلات را حل کند؛ اینطور نباشد که در کناری بایستیم و فقط انتقاد کنیم.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: جهل آنجاست که برخی از ما فکر می‌کنیم که همه چیز بلدیم. تخصص من پزشکی است، اما امروز در همان تخصص خود هم مدعی نیستم که همه چیز را می‌دانم و در برخی جزئیات از دیگران کمک می‌گیرم. باید همه با هم و به کمک هم مشکلات را حل کنیم. برخی تندروی می‌کنند، باید با آنها هم صحبت کنیم، هیچ حرفی را نمی‌توان به زور به جامعه تحمیل کرد.

وی تصریح کرد: اگر خواهان اصلاح و تغییر رفتار در جامعه هستیم، این کار نیاز به زمان و تلاش مداوم و کار فرهنگی دارد و با دستور نمی‌توان انسان را تغییر داد. باید این فضا را فراهم کنیم که اصلاحات تدریجی در کشور شکل بگیرد و این با تحمل یکدیگر و کار فرهنگی امکان‌پذیر است و باید بدانیم که چاره‌ای هم جز این نداریم.

رئیس جمهور با اشاره به برخی مسایل و مشکلات مطرح شده از سوی چهره‌های فرهنگی حاضر در جلسه بر حل موانع پیش‌روی هنرمندان برای فعالیت تأکید کرد و گفت: می‌توان نظیر نهضت مدرسه‌سازی، در حوزه ساخت اماکن فرهنگی نیز کار‌هایی انجام داد. ما در دولت چهاردهم آمادگی داریم که مسایل و مشکلات هنرمندان را با کمک خودشان حل کنیم. عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نشان می‌دهد که رویکرد دولت چهاردهم، همراهی و همدلی با هنرمندان است.

پزشکیان همچنین با یادآوری سالروز تولد استاد اکبر زنجان‌پور که در جلسه حضور داشت، تولد او را تبریک گفت.

در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وقتی که دولت چهاردهم تشکیل شد فضای هنری کشور به شکلی بود که نمی‌خواهم آن را یادآوری کنم، اما امروز می‌بینیم که شرایط بهتر شده است؛ هر چند که هنوز به حد مطلوب نرسیده‌ایم.

سید عباس صالح شریعتی با انتقاد از در حاشیه بودن فرهنگ در نگاه سیاسیون، اظهار داشت: هنوز هم در نگاه برخی سیاستمداران و مدیران، فرهنگ امری حاشیه‌ای است و به آن کم‌توجهی می‌شود، در حالی که اگر به دنبال ایجاد همبستگی و نشاط در جامعه هستیم، این هنرمندان هستند که می‌توانند چنین فضایی در جامعه ایجاد کنند.

وزیر فرهنگ از دکتر پزشکیان درخواست کرد که کارگروه اقتصاد و فرهنگ در دولت تشکیل شود.

در این مراسم برخی چهره‌های فرهنگی و هنری به طرح مشکلات و مسایل خود در محور‌های «انتقاد از عدم کمک دولت به رویداد‌های هنری»، «انتقاد از نظارت افراد غیرمتخصص بر عملکرد هنرمندان»، «درخواست رفع ممنوع‌الکاری و مشکلات قضایی برخی هنرمندان»، «مقررات‌زدایی از حوزه هنر»، «انتقاد از سانسور آثار هنری توسط افراد غیرهنرمند»، «انتقاد از کم‌توجهی به تئاتر و مشکلات آن»، «درخواست برای ساخت سینما و تئاتر در خیابان لاله‌زار تهران»، «اختصاص ردیف دولتی خاص در بودجه سالیانه برای جشنواره‌های هنری»، «نداشتن کد شغلی برای هنرمندان در تأمین اجتماعی»، «تقاضای خرید خانه‌های هنرمندان معاصر و حفظ آنها» و «انتقاد از حضور پررنگ اهالی سیاست در عرصه‌های فرهنگ و هنر» پرداختند.

هنرمندان حاضر در این مراسم، از پزشکیان به خاطر حضور در کنسرت موسیقی فرهاد فخرالدینی تشکر کردند و همچنین کارت حضور در جشنواره فیلم فجر نیز به رئیس جمهور اهدا شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار